Permanente make-up

Bij permanente make-up wordt er met een steriele, flinterdunne naald, pigment vlak onder het huidoppervlakte geplaatst.

De PMU blijft gemiddeld 1 jaar tot 2,5 jaar zitten en zal geleidelijk vervagen. Dit proces kan per persoon sneller of langzamer gaan. Het hangt er ook vanaf welke pigmentkleur is gebruikt. Een zwarte eyeliner zal langer blijven dan een lichtbruine wenkbrauw kleur. Tevens heeft verzorging en leefstijl met de mate van vervagen te maken. Denk hierbij aan blootstelling aan de zon, gebruik van veel make-up producten waardoor de huid veel vetten en siliconen kan bevatten.. Dit kan van invloed zijn op het goed pakken van het pigment of het blijven zitten van het pigment.

PMU permanente make up eyeliner Louwers Care Clinics

Drink geen alcohol en neem geen aspirines 24 uur voor en na de behandeling. Dit kan het bloed verdunnen en gaat ten koste van het goed pakken van het pigment. Om de huid vooraf iets te verdoven kunt u bij de huisarts Emla zalf aanvragen, dit is een verdovende zalf op basis van lidocaïne. U mag dit een half uur voor aanvang ruim opsmeren en op de huid laten zitten. Dit zal na een tijdje doorzichtig worden en niet zichtbaar.

De eerste behandeling duurt het langst en neemt ongeveer 2 uur in beslag. Dit is inclusief een intake, het doornemen van de wensen van de klant en het voortekenen. De kleur en vormbepaling zijn uiteraard de onderdelen die tijd kosten, dit gebeurt allemaal in overleg met u als klant. De 2de behandeling neemt ongeveer een half uur tot anderhalf uur in beslag, deze behandeling is noodzakelijk omdat het resultaat na de 1ste behandeling nooit helemaal volledig is. Er vindt na de 1ste behandeling een bepaalde mate van afstoot plaats van het pigment. Om deze afstoot weer bij te werken is de nabehandeling nodig. Ook kun je op deze manier goed controle houden over de kleur. Het pigment in de huid moet mooi en subtiel blijven en dit bereik je het beste door laagje op laagje aan te brengen. Tussen de behandelingen dient 4 tot 6 weken rust te zitten.